ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

2015-05-05 17:41

     Η Ομοιοπαθητική μπορεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην αντιμετώπιση του Αυχενικού Συνδρόμου, τόσο στις οξείες, όσο και στις χρόνιες περιπτώσεις. Η θεραπεία με την Ομοιοπαθητική της συγκεκριμένης πάθησης εξαρτάται άμεσα από το βαθμό των εκφυλιστικών αλλοιώσεων οι οποίες έχουν ήδη εμφανιστεί στα οστά και τους μεσοσπονδύλιους δίσκους της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης. Σε περιπτώσεις με ήπιου βαθμού αλλοιώσεις, τα αποτελέσματα αναμένονται να είναι θεαματικά, ενώ σε προχωρημένες αλλοιώσεις με πολλαπλές προπτώσεις μεσοσπονδυλίων δίσκων και σπονδυλαρθριτικές αλλοιώσεις, η βελτίωση θα επέλθει σταδιακά, και πιθανόν να είναι περιορισμένη.

    Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ομοιοπαθητική εστιάζεται στην συμπτωματολογία του ασθενούς, με το κατάλληλο φάρμακο να καθορίζεται από το σύνολο των συμπτωμάτων. Για παράδειγμα, σε έναν ασθενή που αναφέρει μουδιάσματα  - καυσαλγίες στο άνω άκρα ταυτόχρονα με τον πόνο στον αυχένα θα του δοθεί διαφορετικό φάρμακο από έναν ‘άλλον ασθενή ο οποίος μαζί με το άλγος εμφανίζει και ίλιγγο.

    Για παράδειγμα, τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα Guaiacum, Lachnanthes και Rhus Tox, χρησιμοποιούνται ευρύτατα στην αντιμετώπιση του άλγους και της δυσκαμψίας του αυχένα. Σε περιπτώσεις που συνυπάρχουν άλγος και αιμωδίες στο άνω άκρο, τα φάρμακα Paris Quadrifolia και Kalmia Latifolia είναι τα πλέον ενδεδειγμένα. Η Calcarea Carbonica ενδείκνυται σε έντονη παρουσία οστεοφυτικών αλλοιώσεων, ενώ το Conium Maculatum, εάν συνυπάρχει ίλιγγος.