ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

ΔΙΣΚΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΜΕ DISCOGEl

 

    Η δισκοπλαστική με τη χρήση του Discogel αποτελεί την πλέον σύγχρονη, ελάχιστα παρεμβατική χειρουργική τεχνική αντιμετώπισης της δισκοπάθειας της Αυχενικής και της Οσφυϊκής Μοίρας της Σπονδυλικής.

    Το Discogel είναι ένα ειδικό ζελατινούχο υλικό, το οποίο αποτελείται από από τρία συστατικά: Αιθυλική Αλκοόλη, Κυτταρίνη και Ακτινοσκιερή ουσία. Υπό καθοδήγηση με ακτινοσκοπικό μηχάνημα, είτε με αξονικό τομογράφο, το Discogel εγχέεται εντός του κατεστραμμένου  μεσοσπονδυλίου δίσκου διαμέσου ειδικών λεπτών βελονών, υπό τοπική αναισθησία.

    Το Discogel, το οποίο εγχέεται στο κέντρο του δίσκου δρα ωσμωτικά, απορροφώντας το υγρό υλικό της κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου από την περιφέρεια προς το κέντρο, ανασυνθέτοντας έτσι έναν καινούργιο πυρήνα δίσκου, αποσυμπιέζοντας τη δισκοκήλη, ενώ ταυτόχρονα "σφραγίζονται" οι ρωγμές του περιβλήματος του δίσκου, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η έξοδος φλεγμονωδών ουσιών προς τις νευρικές ρίζες.

    Η κύρια ένδειξη της μεθόδου είναι η κήλη του μεσοσπονδυλίου δίσκου της Αυχενικής ή της Οσφυϊκής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης με προπέτεια ή προβολή του, που προκαλεί ριζιτική σημειολογία, ενώ η συντηρητική αγωγή (Φαρμακευτική και Φυσικοθεραπεία), για τουλάχιστον έξι εβδομάδες δεν έχουν αποτέλεσμα.

    Η διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερο από μισή ώρα. Ο ασθενής παραμένει κλινήρης στο νοσοκομείο για περίπου δύο ώρες και μετά εξέρχεται περιπατητικός.Η βελτίωση από τον πόνο δεν είναι άμεση - μεσολαβεί χρονικό διάστημα λίγων ημερών μέχρι λίγων εβδομάδων για την σταδιακή υποχώρηση των συμπτωμάτων.

 

    Στον κάτωθι σύνδεσμο παρουσιάζεται η τεχνική της Δισκοπλαστικής με Discogel.

 

youtu.be/fdpBn2Bm2Kc