ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

ΕΝΕΣΙΜΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ: H ΦΥΣΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

    Το κολλαγόνο είναι η δομική πρωτείνη σε ποσοστό περιεκτικότητας μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη πρωτεϊνη στο ανθρώπινο σώμα (5-6% του βάρους του ανθρώπου). Όλες οι ενδαρθρικές και εξωαρθρικές δομές των αρθρώσεων σχηματίζονται αουσιαστικά από κολλαγόνο. η ιδιότυπη διάταξη των ινιδίων στο σχηματισμό ινών κολλαγόνου, εγγυάται στη δομή μεγάλη δύναμη από την άποψη της:

  • Αντοχής
  • Αντιεπεκτατικότητας
  • Ασυμπιεστότητας
  • Πλαστικότητας
  • Ελαστικότητας
  • Ικανότητας στρέψης
  • Αντοχής στο φορτίο

    Το κολλαγόνο, η θεμελιώδης ουσία των οστών, των αρθρώσεων, των τενόντων, των συνδέσμων και των μυών, αποδομείται με τα χρόνια και ακόμα γρηγορότερα στην πέμπτη και έκτη δεκαετία της ζωής του ανθρώπου.Οι φλεγμονές, οι τραυματισμοί, οι αρθρίτιδες, τα μυοσκελετικά σύνδρομα (αυχεναλγία, οσφυαλγία, ισχιαλγία, γοναλγία κ.α.) αποδυναμώνουν το κολλαγόνο της πάσχουσας περιοχής και αυτό το γεγονός επιδεινώνει την πάθηση, εμποδίζοντας την ίαση και επιβραδύνοντας τελικά την αποθεραπεία.

    Πλέον, το κολλαγόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τοπική έγχυση στην πάσχουσα περιοχή, θεραπεύοντας με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες. έτσι επιτυγχάνουμε πολύ γρήγορη αποκατάσταση ακόμα και σε περιοχές που υποφέρουν από θλάσεις, τενοντίτιτιδες, τραυματισμούς και αθλητικές κακώσεις, όπου απαιτείται η κατά το δυνατόν συντομότερη επιστροφή στη δραστηριότητα. Επιπλέον σε συνδυασμό με το Υαλουρονικό οξύ αποτελεί ένα ισχυρό όπλο στην αντιμετώπιση της αρχόμενης και μέσου βαθμού οστεοαρθρίτιδος της άρθρωσης του γόνατος.

    Στον παρακάτω σύνδεσμο παρουσιάζονται μερικές από τις χαρακτιριστικές χρήσεις της τεχνικής του ενέσιμου κολλαγόνου στην Ορθοπαιδική.

 

docs.google.com/file/d/0BzVPcfu4B62pdC1oZHFHcHF3Wlk/edit?usp=drive_web