ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ

2015-05-06 17:58

    Στην Οστεοπόρωση η Κλασσική Ιατρική παρεμβαίνει δίνοντας στον ασθενή ασβέστιο και άλλα φάρμακα, που στόχο έχουν να παρέμβουν στον μεταβολισμό του ασβεστίου. Με την Ομοιοπαθητική αγωγή υπάρχει η δυνατότητα να αντιμετωπιστεί η οστεοπόρωση σε μεγάλο ποσοστό, αντιστρέφοντας την πορεία πόρωσης των οστών. Αυτό γίνεται με τη ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου από τις τροφές και την ομαλοποίηση του μεταβολισμού του. Αλλά η πείρα έχει δείξει ότι δεν παίζει μόνον το ασβέστιο ρόλο στην οστεοπόρωση. Τελικά, σε όλες σχεδόν τις παθήσεις, ο βιοχημικός και φυσιολογικός μηχανισμός στην υγεία και στην ασθένεια είναι τόσο πολύπλοκος, ώστε τα χημικά φάρμακα παρεμβαίνουν μόνον μεμονωμένα. Αυτό οδηγεί σε φτωχά ή προσωρινά αποτελέσματα ή ακόμη και σε παρενέργειες. Αντίθετα, η Ομοιοπαθητική αγωγή, επειδή κινητοποιεί συνολικά και με φυσικό τρόπο τον οργανισμό, δεν παρουσιάζει καθόλου παρενέργειες, ενώ το θεραπευτικό αποτέλεσμα είναι σημαντικό.

    Έτσι λοιπόν, με την χρήση της Ομοιοπαθητικής, είναι δυνατόν να βελτιωθεί η ποιότητα του οστού, να επιβραδυνθεί η οστική απορρόφηση ενώ με την έγκαιρη έναρξη της θεραπείας είναι δυνατόν ακόμα και να προληφθεί η συγκεκριμένη νοσολογική οντότητα. Ο Ομοιοπαθητικός Ιατρός θα αντιμετωπίσει την Οστεοπόρωση ως Ολότητα, βοηθώντας στην αποκατάσταση της ισορροπίας του συνόλου του οργανισμού του ασθενούς. 

    Από τα πιο συνηθισμένα Ομοιοπαθητικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην Οστεοπόρωση είναι η Calcarea Carb., η Calcarea Phos., η Calc. Iod. καθώς και η Silica. Εάν, πλέον, στην προχωρημένη – εγκατεστημένη νόσο ο ασθενής έχει υποστεί Οστεοπορωτικά κατάγματα (ιδιαίτερα επώδυνα μικροκατάγματα της Σπονδυλικής Στήλης), ανεκτίμητη είναι η βοήθεια που θα προσφέρει το Symphytum.