ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

LEDUM PALUSTRE

2015-05-24 09:55

    To Ledum Paluste παράγεται από το φυτό Rhododendron Tomentosum. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακα έχει χαρακτηριστική δράση σε τραύματα από νήσσοντα όργανα, δήγματα ζώων και εντόμων αλλά και σε πολλές αρθριτικές και ρευματικές παθήσεις. Τα χαρακτηριστικά του ασθενούς που χρειάζεται το Ledum είναι τα εξής:

    O ασθενής νιώθει, αλλά και είναι ψυχρός κατά το άγγιγμα, εν τούτοις δεν ανέχεται τα σκεπάσματά του και νιώθει καλύτερα με την χρήση ψυχρών επιθεμάτων στο σημείο της κάκωσης. Ακόμα και τα ρευματικά ενοχλήματα των αρθρώσεων υποχωρούν σχετικά με το κρύο μπάνιο. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του Ledum   είναι το ότι στις αρθριτικές – ρευματικές παθήσεις τα ενοχλήματα του ασθενούς ξεκινάνε από την περιφέρεια – άκρα και επεκτείνονται προς το επάνω μέρος του σώματος.

    Στις σημαντικότερες ενδείξεις χρήσης του Ledum μπορούμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  • Τραύματα από νήσσοντα όργανα: καρφί, κομμάτι ξύλου, χωρίς ιδιαίτερη αιμορραγία, αλλά με έντονο άλγος. Το προσβληθέν σημείο του σώματος είναι ψυχρό και ωχρό, ενώ ο ασθενής αισθάνεται καλύτερα με την χρήση ψυχρών επιθεμάτων. Το Ledum, όπως άλλωστε και το Hypericum, μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση τετάνου.
  • Δήγματα από ζώα: σκύλους, γάτες, αλλά και δηλητηριώδη φίδια.
  • Δήγματα εντόμων: κουνούπια, αράχνες, τσιμπούρια, μέλισσες και σφήκες αλλά και σκορπιοί.
  • Τοπικές παρενέργειας μετά τον εμβολιασμό, με ερυθρότητα και σκληρότητα στην περιοχή που έγινε το εμβόλιο.
  • Οξείες αλλά και χρόνιες Ρευματικές παθήσεις: τα ενοχλήματα ξεκινάνε από τα άκρα και επεκτείνονται προς το επάνω τμήμα του σώματος.
  • Κρίση ουρικής αρθρίτιδος: η προσβληθείσα άρθρωση είναι ωχρή και θερμή, τα συμπτώματα επιδεινώνονται τη νύχτα και είναι καλύτερα με την χρήση πάγου ή ψυχρών επιθεμάτων.
  • Σε επανειλημμένες υποτροπές διαστρεμμάτων της ποδοκνημικής άρθρωσης, με εμμένον οίδημα και αστάθεια της άρθρωσης.
  • Αποστήματα και σηπτικά τραύματα, τα οποία βελτιώνονται με την τοπική χρήση πάγου – ψυχρών επιθεμάτων.