ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, MSc (Sports and Exercise Medicine)

ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ 48
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
30500
2642022229
6932798181
dentsin@hotmail.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

2015-05-26 17:41

    Το 2008 δημοσιεύθηκε στο έγκριτο Ιατρικό περιοδικό Clinical Oral Implants Research (Vol. 18, Issue 6), η μελέτη: “Influence of homeopathic treatment with comfrey on bone density around titanium implants. A digital subtraction radiography study in rats”, στην οποία διαπιστώθηκε ότι η χορήγηση Symphytum Officinalis σε δυναμοποίηση 6CH, αύξησε σημαντικά την διαπιστωμένη μετά από ακτινολογικό έλεγχο οστική πυκνότητα στην κνήμη ποντικιών στα οποία είχε τοποθετηθεί ορθοπαιδικό εμφύτευμα (πλάκα τιτανίου).

    Η παραπάνω μελέτη είναι μία από τις πολλές Επιστημονικές Έρευνες που έρχονται να επιβεβαιώσουν την γνωστή από εκατοντάδες χρόνια ιδιότητα του Symphytum Officinale να προάγει ταχύτατα την πώρωση των καταγμάτων των οστών. Στη συνέχεια παρουσιάζουμε τέσσερα περιστατικά στα οποία η χορήγηση του συγκεκριμένου Ομοιοπαθητικού φαρμάκου είχε ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τα πρωτόκολλο χρήσης και στις τέσσερις περιπτώσεις ήταν το εξής:   Η έναρξη της χορήγησής του έγινε μετά την ακτινολογική επιβεβαίωση της αποδεκτής ευθυγράμμισης των κατεαγότων οστικών τεμαχίων. Χορηγήθηκε 1 caps Symphytum 30 CH την ημέρα για δεκαπέντε ημέρες και στη συνέχεια 1 caps Symphytum 200 CH ανά εβδομάδα, για τρεις εβδομάδες.

    Περιστατικό 1ο: Συντριπτικό κάταγμα κλείδας ποδοσφαιριστή. Έναρξη της χορήγησης του Symphytum 10 ημέρες μετά το κάταγμα. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά:  Τέσσερις εβδομάδες μετά, ακτινολογική πώρωση του κατάγματος με άριστα λειτουργικά ενοχλήματα. ο αθλητής επανήλθε στην προπόνηση μόλις έξη εβδομάδες μετά τον τραυματισμό του. 

 

Περιστατικό 2ο: Κάταγμα κάτω πέρατος κερκίδας σε αθλητή 15 ετών. Έναρξη πρωτοκόλλου χορήγησης Symphytum αμέσως μετά την τοποθέτηση του Γύψινου επιδέσμου. Άριστη πώρωση του κατάγματος, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον τραυματισμό.

 

Περιστατικό 3ο: Άνδρας 45 ετών με καταγμα κάτω πέρατος κερκίδας. Το χαρακτηριστικό στην περίπτωση αυτή ήταν ότι ο ασθενής για λόγους επαγγελματικούς αρνήθηκε κατηγορηματικά την ακινητοποίηση του αντιβραχίου του σε Γύψινο Επίδεσμο. Αναγκαστικά του συνεστήθη ακινητοποίηση με απλό νάρθηκα πηχεοκαρπικής τύπου "Futuro" - τον οποίο, όπως παραδέχθηκε αργότερα τον αφαιρούσε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας - Ακολούθησε το πρωτόκολλο χορήγησης Symphytum 30 CH καθημερινξά για 15 ημέρες και 200 CH την εβδομάδα τις τρεις επόμενες εβδομάδες. Ο ακτινολογικός έλεγχοσ 4 εβδομάδες μετά την κάκωση δείχνει εντυπωσιακή εικόνα πώρου. Εξίσου εντυπωσιακή ήταν και η λειτουργική αποκαάσταση της άρθρωσης του ασθενούς.

 

Περιστατικό 4ο: Γυναίκα ηλικίας 54 ετών με κάταγμα της βάσεως του 5ου μεταταρσίου. Τέθηκε σε βραχύ ποδοκνημικό νάρθηκα με οδηγίες για αποφυγή της φόρτισης, και της χορηγήθηκε Symphytum με βάση το παραπάνω αναφερόμενο πρωτόκολλο. Δεκαεννέα μόλις ημέρες μετά το κάταγμα, ο ακτινολογικός επανέλεγχος δείχνει πολύ ικανοποιητική πορεία της πώρωσης του κατάγματος. Η φόρτιση του σκέλους και η λειτουργικότητα της ασθενούς άριστη.